Om, portfolio

ARKAD TRÄDGÅRDSDESIGN & TRÄDGÅRDSRÅDGIVNING

Elvira Larsson, Trädgårdsarkitekt & trädgårdsingenjör

Om mig & företaget


Arkad Trädgårdsdesign är en enskild firma som riktar sig till privatpersoner, företag och kommuner. Jag startade detta företag 2011 efter att ha utbildat mig till trädgårdsingenjör och trädgårdsarkitekt vid SLU i Alnarp.

I mitt examensarbete skrev jag om Patrik Grahns teorier om trädgårdsterapi och rehabträdgårdar.

Företaget planerar och designar trädgårdar, grönytor och större grönområden på landet såväl som i staden.  Kostnadsberäkningar, trädgårdsrådgivning och skötselplaner är andra tjänster som företaget erbjuder. I tjänsterna ingår hembesök då jag träffar kunderna och studerar deras trädgårdar/ blivande trädgårdar och andra grönytor.


Arkad har ritat trädgårdar för privatpersoner på olika platser i Skåne och även en innergård nära S:t Knuts torg i Malmö. De privata trädgårdarna har varit allt från stora tomter som nästan flyter samman med sina omkringliggande landskap och tillhörande marker, till små radhusträdgårdar och balkonger. Jag är själv uppväxt på landet och har genom mitt liv inspirerats av vackra miljöer. Mina föräldrars intresse för natur, djur och trädgårdsodling samt att de båda är bildkonstnärer har säkert bidragit till mitt yrkesval!


Trädgårdsdesign är för mig ett mycket spännande arbete. Varje plats har en egen karaktär och därför är varje uppdrag en ny inspirerande utmaning!


Portfolio

Trädgården i Vitaby

Lantlig trädgård i Bästekille

Villaträdgård i Ystad

Villaträdgård i Ystad

Trädgård Jägersro

Trädgården i Jägersro

Trädgård och marker i Ravlunda
Perspektiv område vid bäck

Landskaps trädgård i Ravlunda

Gårdshotellet i Rörum

Dessutom...

  • Företaget erbjuder helentreprenad.
  • Kunskaper i utformning av terapeutisk trädgård/ (rehabträdgård enligt Patrik Grahns principer).
  • Rekonstruktion av gamla trädgårdar.
  • Utför hemleverans av växtmaterial för kunders räkning.

Bra att veta:

  • Företaget har F-skatt
  • Goda referenser
  • Kontor i Malmö och på Österlen
  • Företaget samarbetar med arkitekt och bygg-anläggningsföretaget Farmartjänst Österlen samt med miljöarkeolog.


Projekt i urval

Spännande trädgård i Vitaby

Det var en trädgård med spännande element i. Från en vit trägrind löpte en tio meter lång avenbokstunnel. 

Trädgården hade för längesen delats upp i olika rum som nu var tomma och omgärdades av stenmurar av stora bumlingar som tagits tillvara efter någon grävning. Ett av rummen var nedsänkt. Där planerade jag in änsblommor, pioner samt klätterrosor mot rester av gamla tegelväggar. I ett annat rum ett litet växthus omgivet av yvig, mörkgrön björnrot och vallmo av många slag. Framsidan stenig och torr med slingrande gångar mellan kryddväxter och och andra perenner och gräs med silvrigt, "torrt" utseende. 
Trädgården i Ravlunda är en stor tomt med omgivande marker och ett vackert bäckområde. Kunderna ville skapa olika rumsligheter i sin trädgård på ett enkelt och harmoniskt sätt. Man önskade bevara platsens typiska drag som så vackert samstämmer med landskapet runt omkring. Ängsliknande ytor, ett vackert bäckområde med irisar, klematis, vass och en mångfald av andra växter planerade jag in för denna tomt.
Gårdshotellet i Rörum är vackert beläget på Österlen. En vacker gammal tegel gård där man snart kan hyra rum och äta på resturang! Vackra trädgårdsdelar runtomkring på hela den stora tomten så som en parkdel, vackra uteplatser och uteserveringar, woodland och ängar fyllda äv blomster, rosenbuskar, ekar, fruktträd och blommande hägg och syren. "Gammalsvenskt" möter här marockansk och engelsk stil.

Copyright Statement

ELVIRA LARSSON

Trädgårdsdesigner/ Sverige

Tel: 0735-101906

Adress: Amiralsgatan 83A, 214 37 Malmö

EEmail: arkadtradgardsdesign@gmail.com